Projecten Laatste nieuws Over ons

30ste editie van de CLAFIS Ingenieus Triathlon Heerenveen

Gepubliceerd op 18 mei 2017

Op zaterdag 20 mei wordt in Heerenveen opnieuw de CLAFIS Ingenieus Triathlon gehouden. Om 11.00 uur zal die dag het eerste startschot bij het Belvédère Museum in Oranjewoud klinken. Het is de 30ste editie van dit nog altijd groeiende sportevenement.

Op dit moment heeft de organisatie al ruim 333 inschrijvingen mogen noteren. Dit betekent opnieuw een groei ten opzichte van de deelnemersaantallen van de voorgaande jaren. De Triathlon Heerenveen heeft ook dit jaar weer vijf afstanden te weten de 1/16e, heren en dames 1/8ste, de estafette en de Olympische afstand. De triathlon is toegankelijk voor eenieder die deze sport een warm hart toedraagt. Voor zowel de beoefende sporter als de recreatieve sportieveling is er voldoende uitdaging.

CLAFIS Ingenieus is voor het zesde jaar op rij hoofdsponsor van de Triathlon Heerenveen. Het ingenieursbureau staat ook bekend als hoofdsponsor van het professionele schaatsteam Team CLAFIS.

De geschiedenis van de Triathlon Heerenveen gaat terug naar de jaren tachtig. In 1987 organiseerde de toenmalige triathlonvereniging 't Fean de eerste Oranjewoud Triathlon. Er werd gezwommen in het oude buitenbad en de fietsroute ging naar Jubbega en terug. De looproute was door de bossen van Oranjewoud. Later verhuisde de triathlon naar het westen van Heerenveen rond het recreatiegebied De Heide met één uitstapje naar het openluchtbad in Jubbega. De triathlon wordt nu alweer een aantal jaren gehouden bij het Belvédère Museum in Oranjewoud. 

Meer informatie over de wedstrijd en het programma is te vinden op www.triathlonheerenveen.nl.