Projecten Laatste nieuws Over ons

FabLab opent haar deuren voor innovatiepartner CLAFIS

Gepubliceerd op 19 januari 2018

​Sinds twee jaar is CLAFIS Ingenieus innovatiepartner in het onderzoeksproject Funcy van Saxion. Om deze samenwerking op unieke wijze af te ronden, kregen CLAFIS-collega’s op 17 januari de kans om in het FabLab van Saxion te pionieren. Doel van de avond was enerzijds informeren. Wat is er in het Funcy project onderzocht en vooral wat is de uitkomst van deze onderzoeken. Mede door de inzet van het ingenieursbureau, opent het FabLab op 25 januari haar nieuwe oppervlaktelab. Daarnaast was het een ultieme gelegenheid om gewoon eens te zien, voelen en ruiken wat er allemaal in het FabLab mogelijk is. 

IMG_1849
CLAFIS Academy

De ontwikkeling van haar mensen staat bij CLAFIS ons voorop. Zowel op persoonlijk vlak als in kennisopzicht. Om dit laatste te bewerkstelligen, is er het interne opleidingsprogramma de CLAFIS Academy. In de Academy richt CLAFIS zich inmiddels al een aantal jaren succesvol op verdieping en reflectie over belangrijke ontwikkelingen binnen de diverse vakgebieden. De CLAFIS Academy in het FabLab is specifiek gericht op 3D Printen, laser graveren/snijden, 3D Scannen, Corona-behandeling, en waterafstotend maken van oppervlakken. Met laser graveren is onderstaande houten plakkaat gemaakt, inclusief de Enschedese watertoren ‘Hoog en Droog’ van CLAFIS.

IMG_1828
​Project Funcy

In project Funcy is onderzoek gedaan naar optimale toepassingsmogelijkheden van oppervlaktes. Functionele oppervlaktes maken het mogelijk om lokaal extra taken aan te brengen. Zo krijgt een kunststof behuizing meer functies door de buitenkant waterafstotend te maken, waardoor een zelfreinigend effect ontstaat. De binnenkant wordt drager voor elektronica en bespaart daarmee een printplaat. Hierdoor worden materiaal, onderdelen en assemblagekosten bespaard. Meer info over onderzoeksprojecten Funcy, klik hier

IMG_1854
IMG_1842