Projecten Laatste nieuws Over ons

SAA, Project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef

Gepubliceerd op 10 februari 2015

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA).

Het programma Schiphol - Amsterdam - Almere is een van de grootste wegenprogramma’s van de komende 10 jaar. Het bestaat uit 5 projecten: A10-Oost/ A1 Diemen, A1/A6 Diemen – Almere Havendreef, A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg), A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost (Almere), A9 Badhoevedorp – Holendrecht (Amstelveen). Het eerste project van de weguitbreiding, de A10-Oost/A1 Diemen, is inmiddels in gebruik genomen.

Optimalisatie bereikbaarheid

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A1/A6 tussen de knooppunten Diemen , Muiderberg en de aansluiting Almere Havendreef. Op de A1 komen 5 rijstroken per rijrichting en op de A6 4 rijstroken per rijrichting. Over het hele traject komt een wisselbaan met 2 rijstroken. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Muiden verleggen we de A1 en voor de kruising met de Vecht bouwen we het breedste aquaduct van Europa. Verder bouwt Rijkswaterstaat een tweede Hollandse Brug, een extra brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en wordt de spoorbrug bij Muiderberg vervangen. Het werk aan de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is klaar in 2020. 

Onze betrokkenheid

CLAFIS is bij dit project betrokken op het gebied van omgevingsmanagement. Wij begeleiden en ondersteunen zowel inhoudelijk als bij de processen van omgevingsmanagement voor het tracedeel A1. Bovenliggend doel is om de realisatieplanning te halen. Daarbij zorgen wij voor het opbouwen en houden van voldoende draagvlak bij bijvoorbeeld de stakeholders binnen het gebied.

Terug naar projecten

Contact

Andre de Bruyn
Senior Adviseur Omgevingsmanagement

T +31 72 720 22 82
M +31 6 14 87 35 16

Linkedin

Diensten
Integraal Projectmanagement (IPM)

Integraal Projectmanagement (IPM)

Door een veranderende markt en verminderde beschikbaarheid van écht góed gekwalificeerd personeel, wordt het bij projecten binnen de infrastructuur steeds "lastiger" om projecten goed beheersbaar te houden en succesvol binnen de gestelde eisen af te ronden. Lees meer

Nieuws
Tegenslag bij A1 door staal en asfaltschade

Tegenslag bij A1 door staal en asfaltschade

Eigenlijk had de A1 bij Muiderberg vanochtend 05.00 uur weer open moeten zijn, de planning is nu naar 15.00 uur geschoven. De sloop van de spoorbrug ging lastiger dan voorzien en er is asfaltschade. M...

Lees meer